Somogyból 148-an nem adtak be pályázatot a korábbi kiírásra. Akik viszont nyertek ők az MSZP szerint FIDESZ-hez köthető nyertesek. Erről ma tartott sajtótájékoztatót a párt megyei elnöke. Harangozó Gábor szerint ha bebizonyosodik, hogy a Fidesz politikusai politikai befolyásolták a döntéshozatalt, akkor azzal súlyos bűncselekmény gyanúját követték el. Az MSZP ezért felszólítja a somogyi fideszeseket nyilatkozzanak arról , hogy  támogatják-e a az eredmények megsemmisítését és új pályázat kiírását. A FIDESZ szerint a trafikpályázatok végig nyilvános, törvényes, mindenki által ismert szempontok szerint lebonyolított pályáztatás volt, melynek győzteseit nem politikai alapon választották ki.

Olvassa el Harangozó Gábor sajtóközleményét:

Jól látszik, hogy a Fidesznek miért volt szüksége az európai jogállami keretek lebontására.
Orbán Viktor egy sajátos hűbéri rendszert épít a hajdan volt Magyar Köztársaságból.
Ha a jog már nem tud megvédeni, szabadon elvehetik a munkádat, a megélhetésed alapjait, és odaadhatják a haveroknak, a politikájuk kiszolgálóinak.

Ennek legszemléletesebb példája a mostani trafikbotrány. A Fidesz önkormányzati képviselője Hadházy Ákos szerint a helyi Fideszes választókerületi elnök a trafikpályázatok eredményhirdetése előtt ismertette a Fidesz vezetőivel a pályázók névsorát és ők döntötték el, hogy ki nyerhet és ki nem.

Somogy megyében megjelent pályázati eredmények alapján is az látszik, hogy nagyszámban található Fideszhez köthető nyertes, miközben számos esetben a helyi trafikosok közül egyetlen egy sem nyerhetett.

Ezért felszólítjuk a Fidesz Somogy megyei választókerületi elnökeit, nyilatkozzanak: igaz-e, hogy az ő utasításaikra vették el azoktól az emberektől a megélhetésüket jelentő üzleteiket, amire 20-25 év munkájával építették föl családjuk egzisztenciáját, megélhetését, és adták oda az értékesítési jogokat fideszes rokonoknak, a fidesz vezetők baráti körének, a párt kiszolgálóinak.

Ha bebizonyosodik, hogy a Fidesz politikusai politikai testületei is részt vehettek, befolyást gyakorolhattak a döntéshozatalban, az súlyos bűncselekmény gyanúját veti fel, ezért felszólítjuk a somogyi fideszeseket, hogy nyilatkozzanak, hogy  támogatják-e a az eredmények megsemmisítését és új pályázat kiírását.

Követeljük, hogy érvénytelenítsék a pályázatok végeredményét és készüljön egy átlátható kiírás, amelyikbe a szakma is bele tud szólni, és amelyik biztosítja a korábban is dohányforgalmazással foglalkozó családok megélhetését.

Követeljük vizsgálják, ki hogyan kerülhetett a kerülhetett a Fidesz választókerületi elnökeihez a pályázók listája.

Nem kell csodálkozni azon, hogy ismeretlenek a nevek, az index oknyomozása alapján számos esetben a pályázók csak a nevüket adták . Tájékoztatták e- ezeket a strómanokat arról , hogy 20 évig teljes vagyoni felelősséggel tartoznak az üzletük működtetéséért.  


Az Európa által megkövetelt jogállamra azért van szükség, hogy a trafikosokat, a föld nélkül hagyott gazdákat, a nyugdíjukat veszített rokkantakat, megvédje az Orbán kormány nemzetinek hazudott útonállóitól.

Alább pedig elolvashatja a Fidesz reagálását az szocialisták trafikpályáztatással kapcsolatos sajtótájékoztatójára:

Nincs másról szó, mint a szocialisták és a baloldal kétségbeesett és mocskos hadjáratáról, amit azért indítottak, hogy eltereljék a figyelmet arról a napokban kiderült tényről, hogy az alvilággal is képesek voltak lepaktálni csakhogy a 2010-es választásokon megtartsák hatalmukat.

Amikor a szocialisták a trafikügyet támadják, akkor a magyar vállalkozókat támadják, hiszen eddig a dohánytermékek nagyobb részének értékesítését külföldi multicégek végezték. Tőlük ez sem szokatlan, hiszen megszokhattuk, hogy Ők mindig a külföldi érdekek oldalán állnak. Mostantól az értékesítést magyar vállalkozások végzik, melyek legalább 6000 magyar embernek teremtenek munkahelyet, akik itthon boldogulnak és itthon adóznak.

A trafikpályázatok végig nyilvános, törvényes, mindenki által ismert szempontok szerint lebonyolított pályáztatás volt, melynek győzteseit nem politikai alapon választották ki. Ma már köztudott, hogy a nyertesek között számtalan szocialista és jobbikos személy is van. Lehet, hogy a szocialistáknak a piaci verseny fogalma ismeretlen, s az, hogy egy pályáztatás során mindig vannak nyertesek és vesztesek is. A 10 ezer sikertelen pályázó természetes, hogy csalódott vagy sértődött, de az felháborító, hogy a baloldal ebből akar indulatot kovácsolni, fesztültségeket kelteni, politikai hasznot húzni és elterelni a figyelmet a saját botrányáról, kudarcairól. Ezzel nem érnek el mást, csak amit eddig, azt, hogy napról-napra omlik össze a maradék hitelességük is.

 

Jakó Gergely

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség

Somogy megyei elnök

Címkék: értékesítési jog, dohány, trafik, törvény, pályázat, gazdaság