A kaposváriakat érintő változás, hogy 2013. december 15-től a napi egy, illetve hétvégén a két közvetlen budapesti vonatpár mellett egy újabbat is beállítanak - a fejlesztéseket a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója és Kaposvár polgármestere jelentette be hétfő délelőtt a Városházán.

Az intercity a főváros és Zágráb között közlekedik majd, így megteremtve a közvetlen kapcsolatot a somogyi megyeszékhely és Budapest között – jelentette be a MÁV elnök-vezérigazgatója. Dávid Ilona elmondta: megkezdődött a kocsik felújítása is, így javultak az utazási körülmények és a kocsikban ingyenes internet is elérhető.

A Balaton-parton élők is gyorsabban juthatnak el majd a fővárosba. Jelenleg a Budapest-Tárnok között újítják fel a vasúti pályát, ezt követi majd a Székesfehévárig tartó szakasz. Ehhez kapcsolódik a Dél-balatoni vasútfejelsztési program.

A következő két évben megindul az évek óta húzódó Kaposvár - Dombóvár közti,m 31 kilométeres szakasz felújítása is. A MÁV saját forrásból biztosítja a szükséges 7 milliárd forintot. 2014-ben a Kaposvár – Baté, 2015-ben pedig a Baté – Dombóvár közti szakasz újul meg. Erre 3 és fél milliárd forintot költenek. A pályasebesség visszaállításával a jelenlegi háromnegyed órás menetidő jelentősen csökken. Jelenleg már zajlik a tervezés.  Vizsgálják, hogy a fonyódi szakasz felújítása mennyibe kerülne majd.

– Örülünk a fejlesztéseknek, mert így végre befejeződik a kaposváriak elmúlt tizenöt évben tapasztalt kálváriája és azt kapják, ami megjár nekik: kényelmesebb körülmények között, gyorsabban és átszállás nélkül utazhatnak Dombóvár illetve a főváros felé és onnan haza – hangsúlyozta Szita Károly polgármester.

Címkék: 7 milliárd, fejelsztés, pótló, forint, vonat, vasút, gazdaság