Somogy megyében idén négy, erősen leromlott állapotú, összesen csaknem 40 kilométernyi mellékút felújítását végezheti el a projektgazda Magyar Közút Nonprofit Zrt. 5,07 milliárd forint értékben az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok keretében.

Ebben az évben országosan közel 600 kilométernyi, régóta felújításra váró alsóbbrendű mellékút újul meg csaknem 87 milliárd forintnyi európai uniós forrásból. Az országos program somogyirészében újul meg a Marcali-Galambok összekötő út 4,1 kilométeres, a szilvásszentmártoni bekötőút 6 kilométeres és a Lengyeltóti-Balatonboglár összekötő út 14 kilométeres szakasza. Ezenkívül folytatódik és a nyárra már be is fejeződik a 2012-ben elkezdett Kaposfő-Lábod összekötő út 15,5 kilométeres szakaszának teljes körű rekonstrukciója.


A somogyi munkálatoknál az egyes útszakaszok teljes körű felújítása általánosan tartalmazza a burkolat megerősítését és szélesítését, a kopóréteg cseréjét, belterületi szakaszokon a vízelvezető árkok és buszöblök kiépítését, rekonstrukcióját, külterületi szakaszokon az árok-padka rendezését, továbbá tartós útburkolatjelek festését és az átereszek rendbehozatalát is.


A projektgazda mindent megtesz azért, hogy a felújított útszakaszok hosszú távon kiváló állapotban maradjanak, amit a felújításokat követő 5 éven át a regionális fejlesztési ügynökségek is kiemelt figyelemmel kísérnek.



Címkék: projektm Kaposvár, értékben, 5 milliárd, forint, Somogy, gazdaság