Balatoni éttermek, borászatok és egyéb gasztronómiai kiállítók mellett koncertek, divatbemutató és más programok várják a Nekünk a Balaton a Riviéra elnevezésű fesztivál közönségét szombaton és vasárnap a budapesti Gellért szállóban.

Hamisítatlan Balaton-érzést ígérnek április első hétvégéjére több mint 50 kiállítóval a régió minőségi borászatait, éttermeit és egyéb gasztronómiai kínálatát felsorakoztató fesztivál szervezői. Mint az MTI-vel közölték, a rendezvényen olyan éttermek fogásai lesznek kóstolhatók, mint a Chateau Visz, a Kistücsök étterem, a Söptei pincészet és étterem, a Trattoria Chianti, valamint a Kővirág panzió és étterem.

Balatoni borok Budapesten

A balatoni borászatokat a 2HA szőlőbirtok, Bezerics-Németh borház, Borbély családi pincészet, Fodorvin családi pincészet, Garamvári szőlőbirtok, Gutman borince, Istvándy pincészet, Káli Kövek, Kreinbacher-birtok, Laposa borbirtok, Légli Ottó, Liszkay Pincészet, Málik-pince, Nyári-pince, valamint a Pócz pincészet képviseli, de jelen lesz a Stari kézműves sörfőzde is.

A hévízi őstermelői piac más termékek mellett pálinkákat, mézeket és kolbászféleségeket kínál, míg a „strandbüféket” a Gellért szálló tölti meg balatoni fogásokkal, finomságokkal. A szombati programban szerepel Léber Barbara tervező fürdőruha-bemutatója, valamint Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar koncertje, vasárnap pedig családi programokkal, mozival folytatódik a fesztivál. A rendezvény részletes programjáról és a különböző típusú belépőjegyekről a www.nekünkabalaton.hu honlapon találhatnak részletes információkat az érdeklődők.

Forrás: mno.hu

Címkék: viszik, érzés, Budapestree, hamisitatlan, tenger, balaton, magyar, gazdaság