– Kétmilliárd forintot fektetünk be a cégbe azért, hogy az a 900 ember, az a 900 család, amelynek megélhetése függ a Kométától, holnap is úgy ébredjen, hogy van hova menniük dolgozni. A munkahelyek megmentése mellett döntött a kaposváriak 97,2 százaléka, ezzel is bizonyítva, hogy városunk ereje a közösségben rejlik – mondta Szita Károly polgármester.

– Boldog nap ez számunkra, hogy aláírhatjuk ezt a szerződést. A város mellett mi is tőkét emelünk, s a közös munka stabilitást hoz számunkra, amely új lehetőséget is jelent cégnek – köszönte meg a város segítségét Giacomo Pedranzini ügyvezető igazgató.

– A kormány számára különösen fontos az élelmiszergazdaság és a munkahelyek védelme, ezt mutatja a bajba jutott magyar húsüzemek megmentése is - hangsúlyozta Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke.

A kaposváriak 38 százalékban lettek tulajdonosai a húsipari cégnek. A befektetés kapcsán szigorú garanciákat kért a város: hét százalékos hozamgaranciát, valamint 75 százalékos döntési kompetenciát, vagyis Kaposvár nélkül nem hozhatók meg stratégiai döntések. A Kométának további két tőkebefektetője lesz: a Magyar Fejlesztési Bank Invest szintén 2 milliárd forintot fektet be várhatóan júniusban, míg a sertésbeszállítókból alakuló befektetői kör 200-250 millió forint nagyságrendben emel majd tőkét.


Címkék: munkahelye, kométás, dolgozó, biztonságban, , gazdaság