Az önkéntességgel ismertetik meg a Honvéd utcai iskola diákjait. A Compass Egyesület infoszigetén a külföldi diákok még nyelvleckét is kaptak a Honvéd utcai iskola tanulóitól.

A Miénk a tér uniós program keretén belül 1,2 milliárd forint értékben megújul a Honvéd utcai belső park és a kazánházat is átalakítják. Közösségi teret alakítanak ki. Ezekkel a felújításokkal igazi közösséget szeretnének kialakítani.

- Ez a város azért tudott dinamikusan fejlődni a 19. században , mert erős közösségei voltak, lokálpatrióták voltak, így épül most is a 21. század elején - mondta Szita Károly, kaposvár polgármestere.

A civileknek a városrehabilitációs program keretében 50 milliós forrást biztosítanak. Ők is részt vehetnek a közösségépítésben.

- Összértékben 3 millió forintot nyerhet el egy szervezet, ehhez nekik nem kell semmilyen forrást hozzátenniük, 100%-os a támogatás, 85 %-ban az unió adja, 15 %-át pedig a város adja hozzá - mondta a Kaposvári Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezetője, Szabó Zoltán.

A városi beruházásban a Compass Egyesület is részt vesz. Óvodákban kézműves foglalkozásokat tartanak, az iskolában tájékoztató előadásokat tartanak. Továbbá a sport, a művészet, a környezettudatosság is fontos szerepet kap.

- Ahhoz, hogy kaposváriak világpolgárrá váljanak, ehhez pedig elengedhetetlen, hogy külföldiekkel is találkozzanak, interkulturális nevelésben tudjanak részt venni. Ehhez külföldi önkénteseink nagyon nagy segítséggel vannak - tájékoztatott a Compass Egyesület elnöke, Katona Andrea.

A program az idősekre is gondol, szabadtéri konditermet alakítanak ki számukra. Egy tanácsadó iroda pedig segít majd a könnyebb elhelyezkedésben a munkaerő piacon. A munkálatokat kora tavasszal kezdik el.

Címkék: unio, felujítás, domus, program, pénz, gazdaság