- A 218 millió forintos beruházással az elmúlt húsz év egyik legnagyobb csapadékvíz-csatorna fejlesztési programját hajtjuk végre – mondta Szita Károly szerdán, helyszíni sajtótájékoztatón.

Nézze meg a témában készített tudósításunkat! Kattintson a képre!

 

 

A belterületi vízrendezés során megfelelően széles illetve burkolt árkok épülnek a mélyebben fekvő területeken levő ingatlanok biztonsága érdekében, hogy nagyobb eső esetén ezekbe se folyjon be a víz.

A munka novemberben hét helyszínen kezdődött, s most márciusban ugyancsak hét helyszínen zajlik majd a kivitelezés: a Pécsi, a Pacsirta és Csalogány, a Fekete István és a Körtönye, a Keszthely és Virág, a Vár, a Monostor illetve az Áchim András utcákban.

Kaposvár polgármestere hangsúlyozta: a tavasszal induló 130 millió forint értékű kivitelezési munkákat csak kaposvári vállalkozások végzik.

– Köszönjük a lehetőséget a városnak, hogy ezzel is támogatja a helyi cégeket, mert így az embereinknek helyben tudunk munkát biztosítani – mondta Faludy Marianna, a Geiger-Útép Kft. ügyvezetője.

A másik kivitelező Váépszer Kft. vezetője, Daxner Gábor ügyvezető igazgató pedig azt hangsúlyozta, hogy a beruházásnak köszönhetően Kaposvár még élhetőbb város lesz.

A munkákkal 2013. októberére végeznek a kivitelezők.

A beruházás a „Kaposvár csapadékvíz-elvezetési fejlesztései” (DDOP 5.1.5/B-11-2011-0004) című projekt keretében valósul meg.

Címkék: elvezetés, csapadékvíz, beruházás, Szita Károly, kaposvár, gazdaság