Ezzel a bejelentéssel tulajdonképpen a a Nyugdíjasok Somogy Megyei Szövetségének felvetését is részben megválaszolta Rogán Antal. Ők ugyanis azt kérték az országgyűlési képviselőknek címzett levelükben, hogy a rezsicsökkentést a fával fűtő és gázpalackkal főző nyugdíjasokra is terjesszék ki.

Összeállításunkért kattintson az alábbi videóra!

A Magyar Távirati Iroda tájékoztatása szerint a kormánypárti honatya a gyulai frakcióülés utáni sajtótájékoztatón azt mondta: a rezsicsökkentés pontos mértéket az árakban tapasztalható területi különbségekre tekintettel kell megállapítani, ugyanis például a víz esetében van az országban olyan hely, ahol ezer forintot kell fizetni érte elszámolási egységenként, míg máshol csak 180-at.

Az újabb díjcsökkentést egy munkacsoportnak kell kidolgoznia, amelynek Fónagy János államtitkár, a fideszes Németh Szilárd és Kósa Lajos, a kormánypárt ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere lesz a tagja. A testületnek tavasszal kell bemutatnia részletes előterjesztését.

A frakcióvezető a tájékoztatón ismertette a Központi Statisztikai Hivatal egyik kimutatását is, amely szerint 2012-ben egy kétgyermekes átlagcsalád havonta több mint 73 ezer forintot költött rezsire, így ha minden tételnél megvalósulna a tízszázalékos csökkentés, az mintegy 7500 forintos megtakarítást jelenthet havonta.

Időközben a Magyar Víziközmű Szövetség az MTI megkeresésére elmondta: a MaVíz kész az együttműködésre és törekszik megtalálni a megoldást.

A kéményseprők viszont nem tartják jó ötletnek az ágazatukat is érintő díjtételek mérséklését. Szerintük ugyanis, ezzel a családok mindössze 20-50 forintot spórolhatnak havonta, az ő veszetségük, viszont milliókra rúgna.

Címkék: rezsi, nyugdíjas, csökken, országgyűlés, szemét, díj, gazdaság