Kis Zsoltné 2011 nyarán került a piacra. Elhelyezkedését a munkaügyi központ támogatta, bértámogatást fizetett a munkáltatónak.
- Másfél éve dolgozom itt, a Támop 111-es programmal kerültem ide és szeretek itt lenni - mondja Kis Zsoltné.


Hozzá hasonlóan 6-7 ember dolgozott itt támogatással. Közülük van aki még most is itt van.
- Ezekből az emberekből, mikor lejárt nekik a támogatásuk, hármat meg is tartottunk, most már fix munkavállalói a Nagypiac KFT. nek - mondja a Kaposvári Nagypiac vezetője, Bozzay György.  
A megváltozott munkaképességűek elhelyezkedését támogató program segítségével csaknem 500-an jutottak munkához. A munkaügyi központ másik nagy programja, a hátrányos helyzetűek elhelyezése. Erre 2015-ig 5 és fél milliárd forint áll rendelkezésre a megyében. Eddig már 3000 embernek találtak munkát.


- Ha nézzük az arányokat, akkor óriási segítséget jelenett, hiszen közel 3500 fő eddig el tudott helyezkedniebből a két programból - a Somogy Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának igazgatója, Szikra László.


Somogyban tavaly átlagosan több mint 24600 álláskeresőt tartottak nyilván. Ez  3%-kal kevesebb, mint egy évvel korábban. A közfoglalkoztatás sokat segített a helyzeten, hiszen több mint 8600 ember dolgozott így. Egy országosan egyedülálló program is indul a megyében. Ezzel a mikro- és kisvállakozásokon segítenének.   


Címkék: dolgoztt, porgram, 770, ember, Somogyban, közmunka, gazdaság