- Az élelmiszergazdaság Kaposvár számára stratégiai ágazat. A másfél esztendeje indult Kaposvári Élelmiszeripari Program, az egyetemen folyó munka, amelynek eredményeképp Kaposvár a régió agrár- és élelmiszertudomány központja lehet, a dél-dunántúli sertésprogram, amelynek keretében remény szerint duplájára, 1 millióra emelkedik a sertések száma a régióban, valamint az élelmiszer-védjegy program is ezt erősíti – mondta Szita Károly.  A polgármester szerint az ágazat egyik fontos szereplője a Kométa, egy csődközeli állapotban levő vállalat, amelynek esetében fontosnak érezték az ott dolgozók és beszállítók munkahelyének biztonságát.

- Tulajdonosok leszünk a Kométában, de szigorú feltételekkel: tőként megtérülését és hozamgaranciát várunk, a jelenlegi tulajdonosnak is legalább 1 milliárd forint értékben tőkét kell emelnie, a tulajdoni arányunktól függetlenül beleszólást és döntési jogosultságot kérünk a vállalat irányításában. További kérésünk, hogy a Kométa a vezetése állapodjon meg a Magyar Fejlesztési Bank ingatlanbefektetéssel foglalkozó leányvállalatával. Ezek a lépések stabil és nyereséges működést eredményezhetnek a jövőben – hangsúlyozta Kaposvár polgármestere.

A cég felértékelése után új alapító okirat és szindikátusi szerződés készül.  A részvényvásárlásokat február elejére tervezik.

Címkék: Befektetés, sratégiailag, fontos, ágazat, Kométa, Kaposvár, gazdaság