- Több mint egymilliárd forinttal gazdagította Kaposvárt a húsz legtöbb helyi adót befizető cég. Nekik is köszönhető, hogy Kaposvár él és működik és épp ezért a vállalkozók nélkül nem lehet sikeres Kaposvár 2013-ban sem – mondta köszöntőjében Szita Károly. Kaposvár polgármestere elmondta: a stabil és erős cégek is partnerek lesznek abban, hogy megvalósuljon a nemrég meghirdetett 12 milliárd forintos városfejlesztési program, amelynek során megvalósul a tömegközlekedés fejlesztése, az egymilliárd forintos távhőberuházás, a hulladék-rekultivációs és az új hulladékgazdálkodási program, valamint a Deseda ökoturisztikai fejlesztése.

A világgazdasági válság után 2008-hoz képest 2011-re mintegy 15 százalékkal nőtt a kaposvári vállalkozások nettó árbevétele, s 2010-hez képest 2011-ben mintegy 840 fővel nőtt a foglalkoztatottak száma Kaposváron.  

2012-ben Kaposvár négy milliárd forintos adóbevételének 83 százalékát a vállalkozások fizették be. A húsz legtöbb adót befizető cég összesen 1.078.066.891 forinttal gazdagította a várost és összesen ötezer kaposvári embernek adnak munkát.

Kaposvár polgármestere – az országban elsőként – 1996 óta köszönti minden évben azokat a cégeket, amelyek adójukkal hozzájárulnak a város fejlődéséhez.  

NAGYADÓZÓK LISTÁJA 2012.
(a lista nem a befizetett adósorrendet mutatja!)


Lakics Gépgyártó Kft.
Kapos Atlas Gépgyár Kft.
Magyar Cukor Zrt.
Kavíz Kft.
Kaposvári Városgazdálkodási Zrt.
KOMÉTA 99 Zrt.
Kaposvári Villamossági Gyár Kft.
Videoton Holding Zrt.
Kapos-Coop Zrt.
OTP Bank Nyrt.
Videoton – Elektro – Plast Kft.
Magyar Telekom Nyrt.
TD Vagyonkezelő Kft.
TESCO – Global Zrt.
Corso Invest Kapvar Kft.
NABI Real Estate Holding Kft.
Sefag Erdészeti és Faipari Zrt.
Cargill Magyarország Ker. Zrt.
E.on Dél-Dunántúli Áramszolgáltató Zrt.
Luckympex Kft.

Címkék: SZita Károly, nagy, köszöntés, adó, kaposvár, gazdaság