A beruházás részleteiről Kaposvár polgármestere a helyszínen tájékoztatta a sajtó munkatársait csütörtök délután.

Szita Károly úgy fogalmazott: „ez a fejlesztés több mint egy nyílászáró csere, vagy egy lakás kifestése. Mi azért fejlesztünk, hogy közel hozzuk egymáshoz az embereket. Ezt abban a környezetben, amiben 30 évig voltak, nem lehetett megcsinálni. De tíz éve ezen dolgozunk. Ezért szervezünk nyárbúcsúztatókat, tavaszi várostakarítást. Lakótelepek helyett lakóközösségeket építünk.”

kazánház városrehabilitáció Kaposvár

A lakók örömét hangsúlyozta az egyik társasházkezelő vezetője. Páder József szerint azzal, hogy a megújult panelek környezetét is rendbe teszi a város, újabb közösségi tereket teremt. Mint mondta: ezentúl rangot jelent majd panelövezetben élni és lakni.
Csató László, a körzet önkormányzati képviselője szerint a program során megújuló köztereket szívesen veszik majd igénybe a kaposváriak.

Domus tömb városrehabilitáció

A Honvéd utca – Arany János utca – Petőfi Sándor utca áltak határolt területen a városrehabilitációs program során 13 társas- és lakóház újul meg. Több helyen tetőt szigetelnek, nyílászárókat cserélnek, akadálymentesítik a lépcsőházat és felújítják a liftet. A Honvéd utcai belső tömbben játszótér épül, a Sávháznál kosárlabda palánkokat helyeznek ki, az időseket a pihenőkertekben asztalok és padok, valamint kültéri tornaszerek várják majd. A volt Kazánházat is újrahasznosítja a város: a közösségi tereket alakítanak ki. Megújul a Petőfi Emlékkönyvtár is.

Kaposvár Megyei Jogú Város a DDOP-4.1.1/C-09-2f-2012-0001 Miénk itt a tér – szociális városrehabilitáció Kaposváron - című projektjének keretében, európai uniós támogatással valósítja meg a fejlesztéseket.

Címkék: Domus tömb, panelépületek, városrehabilitáció, Szita Károly, Kaposvár, gazdaság