Mára csaknem 250-en dolgoznak a cégnél. Nagyatád egyik legsikeresebb Kft-je már 20 éve gyárt szerszámgép alkatrészeket és gyártósori gépeket. Kezdetben az európai piac felé nyitottak, mára azonban a távol-keleten is értékesítenek. A beruházást az állam és az európai unió csaknem 96 millió forinttal támogatta.

Csaknem 2000 négyzetméteres gyártósort adták át szombat  délelőtt Nagyatádon. A Büttner Kft. már húsz éve van jelen a piacon. Kezdetben Európa felé nyitottak, mára azonban a Távol-Keletre is szállítanak. Az államtitkár szerint meghatározó a cég Magyarországon.

- Nagyon fontosak Magyarországon a nagy cégek, de a nagy cégeknek, akkor van értelmük, ha van mögöttük erős kis- és közép vállalkozói háttér, amelyik beszállítani tud, amely a munkaerőnek a többségét foglalkoztatni tudja, és a Büttner Kft. is ezek közé tartozik. És nagyon jó, hogy ez a beruházás megvalósulhatott - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára, Völner Pál.

Büttner Kft.


Az új gyártócsarnok 270 millió forintból épült fel, amelyet az állam és az Európai Unio is támogatott. A cég Nagytád térségében is többeket foglalkoztat.

- Meghatározó jelentősége van a Büttner Kft tevékenységének itt Nagyatádon. A gazdasági élet egyik legfontosabb szereplője ez a társaság. 250 körül van az alkalmazottak száma ennél a cégnél - mondta Nagyatád polgármestere, Ormai István.

A Kft. vezetője, Dr. Büttner Tamás azt mondja a cég sikerének több titka is van: - A nagyon sok munka, a következetes fejlesztés, és az hogy összetartottunk ez alatt a 20 év alatt, amióta elkezdtük a vállalkozást. A szakértelem szintén egy nagyon fontos tényezője a sikernek, és a következetes piaci munka. -

A Büttner Kft. diákok oktatásával is foglalkozik. A jövőben pedig egy újabb fejlesztést valósítanak meg, amihez már elnyerték a pályázatot.

Címkék: büttner, szerszám, üzem, csarnok, avatás, gazdaság