Magyarországon nagyjából 700 ezer kártyabirtokos van, azonban csak töredékük az, akiknek maradt még a számláján a tavalyi keretből.

Alig néhány hete van mindazoknak a beváltásra, akik nem szeretnék, hogy kárba vesszen üdülési csekkjük vagy a SZÉP-kártyára tavaly feltöltött összeg. Ezek felhasználhatósága ugyanis ezév végén lejár.

Mivel az üdülési csekk megszűnik, utoljára az idei évben van lehetőség a felhasználására. Akiknél még vannak beváltatlan csekkek, azoknak hasznos információ lehet, hogy a 2012 érvényességi idővel ellátott Üdülési csekkek – tehát a már lejárt határidővel jelzettek is – beválthatók idén december 31-ig.  Az üdülési csekkek –többek között – felhasználhatók szálláshely szolgáltatásra, étkezésre, szabadidős szolgáltatásokra.

Több ezer hazai munkavállaló SZÉP-kártyáján lévő több százmillió Ft-ról van szó, ami elveszik, ha az idei évben nem történik meg a felhasználás, hiszen ez az összeg jövőre már nem váltható be, és nem fizethető vissza. A SZÉP-kártya  igénybevehető vendéglátásra, szálláshely-valamint szabadidős szolgáltatásokra.  Ám mivel a SZÉP –kártya tavalyi indulásakor még csak a szálláshely-szolgáltatás alszámla létezett, így csak erre lehet felhasználni a tavaly feltöltött összeget – és csak ezév végéig.

Címkék: elveszik, SZÉP kártya, év vége, üdülés, beváltás, gazdaság