Szerintük ez több szempontból is aggályos, ráadásul a pályázatban megjelölt autóban el sem férnek a kerekesszékesek.

Bodor Zoltán csaknem 15 éve mozgáskorlátozott. Speciális autója van, csak ezzel tud közlekedni.

Nemcsak az ő, felesége kerekesszéke és a gyerekülés is befér a kocsiba. Az ehhez hasonló autók nem olcsók, így nagy terhet rakna a családra, ha új autót szeretnének venni. A kormány azonban most nekik is segítene ebben 900 ezer forinttal. Mégsem élnek a lehetőséggel.

- Rákényszerítenek olyan hitelkonstrukcióra a fogyatékos emberekre, amit nagyon kevesen tudnak vállalni, mert különböző támogatásokból élnek, kis százalékuk tud dolgozni, plusz jövedelemhez jutni - mondta a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének ügyvezetője, Bodor Zoltán.

Ahhoz ugyanis, hogy valaki hozzájusson a csaknem egymillió forintos támogatáshoz, vállalnia kell, hogy egy adott autókereskedéstől vásárolja meg Suzuki típusú autóját, amelyben a kerekesszékesek állítása szerint el sem férnek.

Fodor István a feltételek ellenére először komolyan elgondolkozott az ajánlaton, ezért sokáig bogarászta a hitelajánlat részleteit. Ekkor döntött úgy, hogy végképp lemond arról, hogy új autója legyen.

- 900 ezer forintot adtak új kocsira, de aki utána számol az bőven visszafizeti, régen mikor vettek az új kocsit 300 ezer forintot kaptunk, az elég volt a kocsi vásárlásához. Most elő van írva, minimum 125 ezer forintot be kell fizetni - mondta a mozgáskorlátozott Fodor Isvtán.

Az ügyben szerettük volna megkérdezni a somogy megyei kormányhivatalt is, de adásunkig nem kaptunk választ megkeresésünkre.

Címkék: mozgáskorlátozott, vásárlás, új, hitel, autó, gazdaság