- Az elmúlt húsz év egyik legnagyobb csapadékvíz-csatorna fejlesztési programját kezdjük meg. Nagyobb eső esetén sokszor befolyt a víz az ingatlanokba, mert nem volt megfelelő a vízelvezető árok kiépítése vagy régi és nem elég széles volt a csatorna. Most belterületi vízrendezést hajtunk végre a mélyebben fekvő területeken levő ingatlanok biztonságának érdekében – mondta Kaposvár polgármestere.

Hét helyszínen zajlanak a munkák: a Pécsi utcában egy kilométernyi burkolt árok, a Fekete István utcában 314 méter hosszú burkolt árok és gravitációs csatorna épül, a Baross utca – Budai Nagy Antal utca – Áchim utcában csatornát cserélnek, a Vár utcában nagyobb átmérőjű csatornát helyeznek le, a Keszthely és Virág utcákban bővítik a már meglévő csapadékcsatornát, a Pacsirta utca déli részén gravitációs csatornát fektetnek le, a Monostor utcában pedig ugyancsak gravitációs csatorna, valamint burkolt árok és hordalékfogó is épül.

Szita Károly hangsúlyozta: a kivitelezők kiválasztásánál figyeltek arra, hogy csak kaposvári és környékbeli vállalkozások végezzék a munkát, a város ezzel is támogatja a helyi gazdaság megerősödését és a munkahelyek megőrzését.

Az összes helyszínen 2013 októberére végeznek a kivitelezők.

Címkék: munkálatok, csapadékvíz, elvezetés, árok, Kaposvár, gazdaság