A Somssich utcai bölcsőde udvarán dolgozók is mindent megtesznek azért, hogy virágos legyen a környzetük. Minden nap leszedegetik az elszáradt leveleket és már az őszi virágkompozíciót is kitalálták. A szülők, dolgozók, gyerekek együtt gyűjtöttek. A bölcsőde idén másodszor pályázott a Virágos Kaposvár díjra.

- Szeretünk virágot ültetni gondozni a növényeket. És fontos az számunkra, hogy a bölcsödéseink ápolt környezetben tölthessék a mindennapjaikat - mondja a Somssich u. Óvoda csoportvezetője, Bánréviné Gál Éva.

Rajtuk kívül még 22-en vehettek át ma elismeréseket a Városházán. Idén 21. alkalommal 4 kategóriában, Virágos ház, Virágos erkély, Virágos ablak címeket kaptak. A Virágos Kaposvárért fődíjat a Meistro Lovastanya gazdája vehette át a Keceli bejáró szépítéséért. - Egyre nagyobb az érdeklődés, szeretnénk egy kicsit átalakítani, hogy még többen jönnének. Azt gondolom, ha saját környezetünket széppé barátságossá tesszük akkor az a városnak is csak jót tesz - mondja Kaposvár alpolgármestere, Tóth István.


Májusban 4-féle virágot ültettek a Berzsenyi Park virágágyásaiba a Városgondnokság munkatársai. Idén több mint 100 ezer virág díszítette a város parkjait, tereit. De több cserjét és bokrot is földbe tettek. A város erre csaknem 26 millió forintot fordított. Az itt élőket pedig kedvezményes virágvásárokkal ösztönzik évente többször is a virágosításra.

 

A díjazottak:

„Virágos ház”

Haszonics IstvánTilk FerencnéVincze IldikóBosznayné Szennai Szilvia

Vimola Valéria

Gadár Lászlóné

 

„Virágos erkély”

Dunai Imre

Máté Mártonné

Bíró Antalné

Somssich u-i Bölcsőde

 

„Virágos ablak”

Koncsik Józsefné

Polgár Zsolt

Komlóssy Zoltánné

Németh Istvánné

Peresztegi Gergelyné

 

„Elismerő oklevél”

Pájer Ernőné

Baranyó István, Kordé Jánosné

Polotár József

Búzavirág u-i Bölcsőde

Pataki Gyuláné

Németh Lajosné

Kis-Bankné Kondákor Marianna

 

„Virágos Kaposvárért”

Meistro Lovastanya Kecelhegyi bejáró

Címkék: 23-an kaptak, májusban, virágos, ház, díj, gazdaság, Kaposvár