A hivatal a Városháza épületében fog működni - erről kötött megállapodást Szita Károly polgármester és Juhász Tibor Somogy megyei kormánymegbízott.

- Gyakran kérdezik, hogy az új önkormányzati törvénnyel, az államigazgatás átalakításával erősödnek vagy gyengülnek-e az önkormányzatok. A kérdés azonban nem ez, hanem az, hogy a rendszer átalakításával a településeken élők hatékonyabban tudnak-e ügyeket intézni az eddigieknél vagy sem. Hiszem, hogy az új, egyablakos rendszerrel egyszerűsödik az ügyintézés, ezt várom a közigazgatási rendszer átalakulásától - mondta a sajtótájékoztatón Szita Károly. Kaposvár polgármestere szerint egy rendszer átalakításának lényege csak az lehet, hogy a települések lakosai legyenek annak a haszonélvezői.

- Az államigazgatási reform célja az állampolgárok szolgálata: az, hogy a mindennapokban segítséget kapjanak. A mai megállapodás egy jelentős állomás ebben a folyamatban, amelynek végcélja az egyablakos ügyintézés megvalósítása - hangsúlyozta Juhász Tibor. A kormánymegbízott elmondta: a járási hivatalok 2013. január elsejétől működnek majd, 2013. harmadik negyedévétől pedig megkezdik munkájukat az egyablakos ügyintézők is.  

Somogy megyében 8 járásban működik majd járási hivatal. Ezen felül 4 járási kirendeltség, 13 kormányablak és 55 ügysegédi iroda segíti az ügyfeleket. A legnagyobb - a kaposvári - járás 75 településén 127 ezer ember él.

Címkék: Városháza, járások, ügyintézés, Somogy, Kaposvár, gazdaság