A reptér is az egyik tárgyalási alap volt a török és magyar üzletemberek számára szervezett hévízi találkozón, aminek központi témái a magyar török gazdasági kapcsolatok, együttműködési lehetőségek voltak - írta a VG.

Papp Gábor polgármester azt mondta, a találkozó nem titkolt célja volt a mindkét fél számára előnyös üzleti kapcsolatok kezdeményezése. Idén például csak alig kétszáz török turista fordult meg a Balaton térségében. A találkozótól éppen a turizmus, emellett a Hévíz-Balaton Airporttal kapcsolatos fejlesztések, illetve az ingatlanfejlesztések területén várnak előrelépést - olvasható a város honlapján.

A sajtóközlemény szerint a repülőtér tervei között szerepel be- és kiutaztatási céllal charter járatok indítása, melyek lehetséges célpontja Törökország. A találkozón a felek annak lehetőségeiről is tárgyalnak, hogy a reptér-üzemeltetésben tapasztalatokkal rendelkező török cégek miként tudnak bekapcsolódni a Hévíz-Balaton Airport fejlesztéseibe.

A lap felidézte, hogy a sármelléki Hévíz-Balaton Airport - azaz korábban FlyBalaton - működtetésére idén létesítette a Hévíz-Balaton Airport Kft.-t a város, ami száz százalékban önkormányzati tulajdonú cég.

Forrás: vg.hu

Címkék: lehetősége, tötök, érdeklődnek, sármellék, befektetők, gazdaság