A MÁV Zrt. és a Verebély László Vasúttörténeti Egyesület együttműködésében folytatódott a megállóhely felújítása.

A tető kijavításán túl új eresz csatornák is felkerültek az épületre, javítva így is a vízelvezetést. Emellett a régi, omladozó kéményeket is újraépítették, ezzel együtt a kéményt füstelvezető csövekkel bélelték ki.

kapostüskevári megálló felújítás 2

Az épület homlokzata idén új festést is kapott, mivel a korábbi sajnos a leázások miatt megrongálódott, így szükség volt még egy fedőrétegre is.

kapostüskevári megálló felújítás 3

Az új festés az eddigiektől eltérően halványsárga színben pompázik.

kapostüskevári megálló felújítás 1

A tavaly megkezdett felújítási munkálatoknak köszönhetően az utazóközönség sokkal szebb, komfortosabb környezetben várhatja a vonatokat.

kapostüskevári megálló felújítás

Az egyesület jövő tavasszal folytatni szeretné a felújítást: elképzeléseik szerint a volt és használaton kívüli megrongált utasmosdó helyiségekből kerékpártárolót alakítanának ki az utasok és a vasút dolgozói részére, valamint üdítő és kávé automatát- is szeretnének elhelyezni a váróteremben. Továbbá a jelenleg még kissé rosszabb álapotban lévő belső helyiségeket szeretnék kifesteni.

A jövőbeni munkákhoz minden támogatást és segítséget elfogad az egyesület.

Az eddig elkészült munkálatok egy szép és példaértékű összefogás eredményei, amely előtt elismeréssel adóznak a civil szervezet tagjai a megállóhelyet igénybe vevő utasok és a megállóhelyet éritő vonatok személyzete.

Címkék: kapostüskevár, megálló, felújítás, támogatás, vasút, gazdaság