A fejlesztések folyamatosak, a vasúttársaság elkötelezett a biciklisek egyre jobb kiszolgálásában. A legnépszerűbb kerékpáros célpont a Dunakanyar és a Balaton, ahová tavasztól őszig nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsik is járnak.

Évről évre egyre több kerékpáros választja az utazásához és a biciklik szállításához a vonatokat, akár kiránduláshoz, vagy akár a munkába járáshoz. A kerékpárjegyek és a bérletek összevont eladási statisztikáit tekintve az idei év eddig eltelt időszakában meghaladta a nyolc százalékot a növekedés. 2012 szeptemberéig több mint háromszázezren szállították a bringájukat vonattal, ez a szám több mint tavaly egész évben volt. A kedvező tendenciához több tényező is hozzájárul: a jármű- és menetrendi fejlesztések, az utasok tájékoztatásának folyamatos javítása, a kedvezményes kerékpárjegyek, illetve az utazók igényeihez történő folyamatos igazodás a szerelvények összeállításában.

Ezen felül a vasúttársaság biciklisek melletti elkötelezettsége a kerékpáros aktivitásokban való részvételével is látszik: ezekben a hetekben is támogatja a MÁV-START a „Bringázz a munkába!” őszi kampányt a kilométergyűjtő akcióban megnyerhető értékes ajándékcsomagokkal.

A legnépszerűbb kerékpáros célpont a Dunakanyar, a Balaton, a Tisza-tó és a Fertő tó, a legtöbben júliusban és augusztusban utaznak biciklivel vasúton. A vasúttársaság a nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsikat október 7-ig, vasárnapig közlekedteti a szerelvényekben.

Címkék: fejlesztések, utasok, növekedés, MÁV, kerékpár, gazdaság