A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tájékoztatása szerint az árak megállapításakor a NFM továbbra is határozottan képviseli a kormány rezsiköltségek kordában tartására vonatkozó álláspontját.

Egyes információk szerint néhány hőtermelő esetében módosul az átvételi ár, ám ez nem befolyásolja majd a végfelhasználói tarifát.

A korábban befagyasztott ár a jelenlegi körülmények között fenntartható, mivel a fűtőanyag nem drágult olyan mértékben, amely tarifaemelést indokolna a háztartások számára. Az október 1-jére várt miniszteri rendelet azonban változtathat egyes távfűtéssel ellátott városokban a hő átvételi árán. Ez elsősorban azokat a településeket érintheti, ahol a lakosság nagy kintlevőséget halmozott föl a távhőszolgáltató felé, ott ugyanis napi problémát jelent, hogy a szolgáltató ki tudja fizetni a megvásárolt hő árát a termelőnek - írja az MTI.

A Kapos Holding szóvivője, Széki Éva arról tájékoztatta a KaposPontot: hogy Kaposváron a Vagyonkezelő Zrt. lakossági távhő hátraléka 2012-ben augusztus 31-ig elérte a több mint 163,5 millió forintot. A közületi távhő hátralék pedig több mint 17 millió forint, így összesen 181 millió forint a Vagyongazdálkodási Zrt. távhő kintlévősége. Ez az összeg az elmúlt években egyre magasabb lett. 2010-ben például az összes tartozás 113 millió forint volt a szolgáltató felé.

Címkék: változatlan, ár, fűtés, távhő, október, gazdaság