A tárcavezető szerint példaértékű a Kaposvári Áruk Boltjának megnyitása, a piac bővítése és az olyan szakmai rendezvények, mint a Kaposvári Állattenyésztési Napok.

- Azért hívtam meg az ország egyik legnagyobb állatkiállítására vidékfejlesztési miniszter urat, mert ezzel is szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy Kaposvár munkahelyteremtési programjának élén az élelmiszergazdaság áll. A Kaposvári Egyetem kutatási eredményeit felhasználva el akarjuk érni azt, hogy minél több, a környékről származó, garantáltan egészséges élelmiszerrel lássuk el a magyar piacot, hisz ha többet tudunk termelni, akkor több embernek is tudunk munkát adni – mondta Szita Károly polgármester, miután a tárcavezetővel együtt bejárták az állatkiállítást.

Szita Károly emlékeztetett rá: az országos sertésprogram alapját is a Kaposváron elindított dél-dunántúli regionális sertésprogram képezi. A polgármester szerint sürgős és szükséges egy olyan rendszer kidolgozása, amely megerősíti a jelenleg nehéz helyzetben levő húsipart, amely például a kaposvári Kométa Zrt.-nél dolgozó 600 ember munkahelyét is biztosítani tudja.

–  Gratulálok a város és az egyetem kezdeményezésében megrendezett Kaposvári Állattenyésztési Napokhoz, amely az ország egyik legjelentősebb ilyen rendezvénye. Az elmúlt években a városban történt fejlesztések, mint a helyi termékek boltja vagy a nagypiac bővítése, illetve a városvezetés elkötelezettsége bebizonyította, hogy Kaposvár úttörő szerepet tölt be Magyaországon a települési élelmezési programban – hangsúlyozta a vidékfejlesztési miniszter.

Fazekas Sándor

Fazekas Sándor szerint a vidék megtartó erejét szolgálják az ilyen szakmai rendezvények és azok a kormányzati törekvések, amelyekkel a magyar gazdák közvetlen piaci értékesítésének lehetőségét akarják megteremteni.

Címkék: kezdeményezés, élelmezési program, KÁN, Fazekas Sándor, látogatás, gazdaság