A kártyabirtokosok száma eddig meghaladta az 500 ezret.

A dunántúli régióban költötték a legmagasabb összegeket augusztusban, a Balatont is magába foglaló térség adta az összes költés több mint 40 százalékát. Az összes SZÉP kártyáról kifizetett összeg mintegy egynegyedét pedig a Budapestet és Pest megyét is magába foglaló közép-magyarországi régióban költötték.

A nyári szezonban a kiemelt turisztikai régiókban költöttek a legtöbbet a szálláshelyi alszámláról: míg ugyanis a közép-magyarországi térségben a szálláshely zsebről történő költések csak 12 százalékát tették ki az összes fizetésnek, ugyanez az arány a Balatont is magába foglaló Dunántúlon 68 százalék volt.

A SZÉP kártya eddigi eredményei a nemzetgazdasági tárca értékelése szerint is meghaladják az előzetes várakozásokat.  Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságszabályozásért felelős államtitkára a napokban elmondta, már több mint 17.500 munkáltató több mint 52 milliárd forintot töltött fel a kártyákra több mint 700 ezer polgár számára, s a kártyákkal mintegy 35 ezer helyen lehet fizetni. A három nyári hónapban több mint 20 milliárd forintot költöttek a kártyákról a belföldi turizmushoz kapcsolódó szolgáltatásokra az emberek, az ez évi teljes eddigi költés pedig megközelíti a 26 milliárd forintot - írja az MTI.

Címkék: éttermek, 500 ezer, felhasználás, SZÉP kártya, nyár, gazdaság