Fülöp Eszter sajtóreferens közölte: a revizorok az összes nagyobb forgalmú kikötőben - Fonyódon, Siófokon, Keszthelyen és Balatonfüreden -, valamint egy kisebb kikötőben is sétahajóra szálltak.
Hozzátette: öt nyugtaadási ellenőrzésből mind az öt esetben mulasztást állapítottak meg. Két alkalommal az átadott bizonylat nem volt megfelelő, esetükben alacsonyabb mulasztási bírságot szabnak ki, a másik három esetben viszont nem adtak nyugtát. Előfordult, hogy a sétahajó személyzete szabályos, nyugtának minősülő jegy adása után a hajón vásárolt italok áráról mulasztott el nyugtát kiállítani. Esetükben a bírságok százezres nagyságrendűek lesznek.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint a hajókon a munkavállalók jogállását is ellenőrizték a revizorok: két hajón is találtak olyan dolgozót, aki nem volt bejelentve.

Az adóellenőrök civil pénzügyőri biztosítással hajót is béreltek, kisebb körutat téve a Balatonon. Partraszállás után a kapitány - maga volt a vállalkozó - készpénzfizetési számlát állított ki, de tartalmi hiányossággal, emiatt kisebb bírságra számíthat.

Forrás: MTI


Címkék: büntettek, sétahajó, sűrűn, adóellenőrzés, revizorok, pénzügyőr, gazdaság