Több mint 100 hasonló méretű kátyún hajtanak végig az autósok, mire Szennából Kaposvárra érnek. A szerdahelyiek azt mondják: esőben a legrosszabb.  

- Tele van kátyúval. Hullámos az út, elviszi az autót, vezethetetlen sok helyen - monjdta Bencs György.

Pedig a környéken élők naponta többször is járnak erre.  

- Óriási forgalom van hiszen Kaposszerdahely, Szenna, Patca, Szilvásszentmárton teljes lakossága erre közlekedik. Igen csak ráfér a felújítás - mondta Kaposszerdahely polgármestere, Prépost László.

A hírek szerint már nem sokáig várniuk. Jövőre ugyanis megújulhat ez a több mint 6 kilométeres szakasz. Ezen kívül a Kadarkút-Bárdudvarnok közötti, több mint 15 km-es út is megújúl, 2 miliárd forintból. De több kisebb szakaszt is kijavítanának Somogyban. Ezeknek az utaknak a nagy része a Balatonhoz vezet. Összesen 55 kilométer hosszú.

Kátyu


A Dél- Dunántúlon összesen 21 milliárd forint értékben lesz útfelújítás uniós forrásból. Hogy ebből mennyi jut Somogyra, még nem tudni.   

Az azonban biztos, hogy ez az összeg csak tűzoltásra elég. A megye több mint 1600 kilométernyi aszfaltjából ugyanis a döntő rész felújításra szorul.  

- A fő és mellékutak tekintetében kb: 43%-az ami megfelelő és tűrhető. A maradék 57 % kifejezetten rossz állapotú - ondta a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója, Németh Zsolt.

Szakemberek szerint 15 évente kellene útfelújításokat végezni. Erre azonban képtelenség forrást szerezni.

Címkék: utak, kátyú, szenna, felújítás, somogy, kaposvár, gazdaság