A 2011. évről benyújtott személyi jövedelemadó bevallások adatai alapján Somogy megyében 9 adózó vallott 100 millió Ft-ot meghaladó jövedelmet.

A TOP 3 adózó mindegyikének elkülönülten adózó jövedelemből (pl: ingatlan értékesítés, osztalék, árfolyamnyereség) származott a bevétele.

pénz


A legtöbb elkülönülten adózó jövedelem 540.420.077 Ft, majd a második legmagasabb 485.810.652 Ft, míg a harmadik helyet 340. 000.000 Ft-ot bevalló adózó szerezte meg.    

2011.évben a TOP 3 kategóriába elkülönülten adózó bevallott jövedelem 40%-os növekedést mutat, a megelõzõ évben bevallott adatokhoz viszonyítva - közölte a KaposPonttal a NAV Somogy Megyei Adóigazgatósága.

Eközben a megyei átlagkeresetek csökkenetek. Az országban a legnagyobb mértékben Somogyban. A workania.hu felmérése szerint átlagosan 9 %-kal viszünk haza kevesebbet, mint egy évvel korábban. A szociológus szerint az egyre növő jövedelemkülönbség a társadalom kettészakadásához vezet. A középosztály is eltűnik. Szabó János azt mondja:
a leszakadók valóban a társadalom tehervivő rétegéből származnak, akiknek kellene a társadalmi terheket vinnie, a középosztály. A középosztály alsó, sőt most már a közepe is gyakorlatilag a 90-es évek vége felé szegénységi szintre kezd eljutni.
Az adózók átlagosan 1,9 millió forintos éves jövedelmet vallottak be. Ennek több mint ötszázszorosát kereste az az ember, aki az országban a legtöbből, 1 milliárdból adózott. Ő volt a rekorder 2011-ben.


Címkék: TOP, alegtöbb, 540 millió, felett, lista, pénz, nav, gazdaság