Koccintással kezdődött meg az idei kampány az ország egyetlen és közép-Európa legnagyobb cukorgyárában. Az aszály ellenére szokványos év elé néznek a kaposvári gyárban. Le tudják gyártani a 105 ezer tonna cukrot.


- Ismereteink szerint csak saját répát fogunk feldolgozni és a kvótacukrot természetesen le fogjuk gyártani - mondja a Magyar Cukor Zrt. kaposvári gyárának operatív igazgatója
Szeles Zoltán.


Olyan innovációt hajtanak végre, amiből nem csak önök, mint itt dolgozó kollégák látják a hasznát, nem csupán a gyár, hanem a város is - mondja Szita Károly polgármester.  
Számtalan újítást hajtottak végre a gyárban. Ezek közé tartozik a biogáz előállítás és az olyan technológiai fejlesztés, melynek révén a legmagasabb európai minőségi követelményeket is túlszárnyalja az itt előállított cukor.


- A hosszútávú célunk, hogy mi csak ilyen cukrot gyártsunk és a piacon a minőséggel szorítsuk ki speciel az áfacsalt cukrot és sok minden mást - mondja a Magyar Cukor Zrt., kaposvári gyárának termelési vezérigazgató-helyettese, Hájos László.


Az aszály miatt a kemencék hűtését nehezen tudja megoldani a gyár. A Kapos alacsony vízállása miatt egy 70 ezer köbméteres tavat kellett megtölteniük, de a mostani esős időjárás kedvez a gyártásnak.

Címkék: Szeles, cukorgyár, cukor, kampány, gazdaság