Egy kaposvári vállalkozó forgalma csaknem 30 százalékkal megnőtt. Ő ugyanis töredékéért gyártja a vagyonokat érő alkatrészeket.

Minden reggel ellenőrzik a kombájnok, traktorok olajszintjét, bezsírozzák az alkatrészeket az egyik kaposmérői gazdaságban.

- Egy főszíj szakadt el, azaz a négyes ékszíj, ami az egész első berendezést mozgatja, továbbá egy terményfelhordó csiga, amit ha újonnan veszek meg 280 ezer forint - mondta az Agro-Mérő Kft. ügyvezteő igazgatója, Hanzel Béla.

Szinte megállás nélkül dolgozik mostanában Simon János. A környéken gazdálkodók sorra ide hozzák gépeiket, mert itt a hivatalos szervízhez képest töredék áron javítanak.

- Bármelyik gépnek egy pici alátéttől kezdve a csiga feljavítását végezzük. 20-25 százalékkal biztos magasabb az irántuk való látogatottság a múlt évhez képest -

A gazdáknak így is nagy többletkiadást jelent a száraz, aszályos idő. Azon túl, hogy nem tudnak termelni, a gépek javítására is százezreket kell költeniük. Még akkor is, ha nem hivatalos szervízbe mennek.

Címkék: bedöglenek, munkagép, por, vállalkozó, mezőgazdaság