Jelentős személyi változásokat hoztak a küldöttválasztó értekezletek augusztusban, hiszen a 32 tagú testület 38 százaléka új. Az ipari tagozat küldötteinek személyi összetételében 42, a kereskedelmiben 50, a szolgáltató és kézműves tagozatban pedig 25-25 százalékos volt a megújulás.

- A mi kamaránk progresszív és befogadó. Folyamatosan lehetőséget kínálunk mindazoknak, akik tevőlegesen is segíteni szeretnének a somogyi vállalkozásoknak, tudásukkal, tapasztalatukkal önzetlenül támogatják közös törekvéseinket. A SKIK a kezdetektől fogva arról ismert, hogy tagjai érdekében folyamatosan megújítja tevékenységét. Igazodik az elvárásokhoz, s élen jár a kezdeményezésekben. Azért szolgál örömömre, hogy a vállalkozások ismét megtiszteltek bizalmukkal, mert úgy érzem, a tagság is úgy ítéli meg, hogy jó úton járunk és megerősíti jövőbe vetett hitünket - mondta Varga József.

Varga József SKIK


Az újonnan megválasztott küldöttek szeptember 6-án megválasztották a kamara tisztségviselőit, elnökségi tagjait, az Ellenőrző- és az Etikai Bizottság tagjait,  valamint a SKIK küldötteit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarába.

Vezető tisztségviselők:

Elnök: Varga József, Kaposvári Villamossági Gyár
Általános és kereskedelmi tagozati alelnök dr. Gulyás Árpád, Csurgó-COOP Zrt.
Ipari tagozati alelnök:  Tarsoly Gyula, Balaton-PR Bt. ( Siófok)
Szolgáltatási tagozati alelnök: Dr. Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Zrt. (Siófok)
Kézműves tagozati alelnök: Ojtó Lajos, Slendy Kft. ( Kaposvár )

Elnökségi tagok:

Budai Ferenc, kaposvári egyéni vállalkozó, dr. Büttner Tamás ( Büttner Kft. Nagyatád ),  Gerber András ( VT Epma Zrt. , Kaposvár ), Pogány Zoltán ( Kaposvári Nyomda Kft. ), Puskáné Kovács Irén, szentbalázsi egyéni vállalkozó, Szendrey Sándorné, siófoki egyéni vállalkozó, Tóth János ( Metallux Zrt., Csurgó ), Völgyi Lajos ( VV Fuvar Kft. Siófok )

Ellenőrző Bizottság tagjai:

Bordás László, kaposvári egyéni vállalkozó, dr. Csugány Ibolya ( Balaton-Coop Zrt. ), Győrfi Pál ( Sziporka Kft. Kaposvár) Juhász Pál ( Kapos Ternero Kft. Kaposvár ), Tell János ( Kapos Galván Kft. Kaposvár )

Etikai Bizottság Tagjai:  

Albertus József ( NAFA Kft. Nagyatád ), Hambuch János ( Toponári Pékség Kft. ),
Hernesz János ( Átriums Kft. Kaposvár ), Szíjártó Ferenc ( Ziehl-Abegg Kft. Marcali),
Tajnafői István ( Kapos Járműgyártó és Javító Zrt. Kaposvár )

Az elnökség személyi összetételében a változás 15%-os, az Ellenőrző Bizottságéban 40%-os, az Etikai Bizottságéban 80%-os.

Címkék: küldöttgyűlés, Varga József, tisztújítás, SKIK, elnök, gazdaság