„Nehéz helyzetben van a húsipar, de az akcióról idén sem mondunk le, mert fel akarjuk hívni a figyelmet a megfelelő táplálkozás fontosságára” – mondja Giacomo Pedranzini, a Kométa ’99 ZRt. ügyvezető igazgatója, aki felesége társaságában személyesen adta át a finom szendvicseket 330 gyermeknek a Bárczy Gusztáv kisegítő iskolában.

 

A Kométa a helyzet ismeretében szeptemberben iskola-barát áron kínálja termékeit. „Tennénk ennél többet is, ha lehetne, de ahogy az ágazat összes szereplőjének, úgy nekünk és a lakosságnak is arra kell készülnie, hogy rendkívül nehéz időszak elé nézünk hús-fronton” – mondja a vezérigazgató.

Pedranzini szerint a felvásárlási árak a takarmányok drágulása miatt emelkednek, a nyereségesség szélén táncoló, vagy már veszteséges cégek pedig hiába igyekeznek áremelést elérni,. A Kométa kiáll a minőség mellett, de sajnos, sok feldolgozó fordul a szürke gazdaság, vagy a minőség rontása felé. „Egyik sem járható út, a jelenlegi helyzet tőlünk is extra erőfeszítéseket követel és ha a Kométa nem lenne stabil olasz és magyar lábakon álló családi vállalkozás, akkor mi sem tudnánk ilyen akciókat szervezni, és megtartani a munkahelyeket Kaposváron” – ismeri el a Giacomo Pedranzini.

„A város remek kapcsolatokat ápol a céggel, hiszen a húsipar nemcsak Kaposvár, hanem az egész Dél-Dunántúl régió egyik fontos gazdasági támasza” – mondta az évnyitó után Szita Károly, Kaposvár polgármestere. A Kométa 500 embernek ad munkát, ezért kiemelt fontosságú, hogy az együttműködés és a kölcsönös felelősségvállalás legyen a közös nevező a város és cég között a nehéz időkben.

Címkék: uzsonna, felelősségvállalás, Kométa, gyermek, gazdaság, Kaposvár