Hat méter mély szakadék tátongott 520 négyzetméteren tavaly nyáron a katolikus iskola udvarán, háromezer köbméter földet hordtak ki innen. Az árkot vaskos betongerendákkal támasztották meg, nehogy kár essen a műemléki épületben.

Ez a része a gimnáziumnak egy kazánházi területe volt, amit már nem használnakk, ugyanis áttértek a gázfűtésre. Itt alakítottak ki az iskola új könyvtárát, és 5 természettudományi előadót.

"Közel 26-an jelentkeztek az idén olyan diákok ide a kicsi elsősök közé, akiknek a szülei valamikor idejártak a mi gimnáziumunkba és az itt tanító pedagógusoknak a gyerekei is ide jönnek, emiatt mindenképpen kellett bővíteni" - mondta a Kaposvári Egyházmegye gazdasági helynöke, Nagy Vendel.

Ez már a Táncsics gimnázium új természettudományi laborja. Ottjártunkkor éppen a tanároknak mutatták meg, hogy mi, hogyan működik itt. A beruházáshoz szükséges 300 millió forintot az önkormányzat egy uniós pályázaton nyerte. 11 iskola diákjai tanulhatnak itt.

"Az eddigiekhez képest szinte elképzelhetetlen, hogy gyakorlatilag bármit, ami az oktatás bemutatásához, kísérletezéshez el tud képzelni a mai magyar közoktatás, vagy akár az európai, annak megfelelő színvonalon lehet tanítani majd" - mondta a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója, Reőthy Ferenc.

A Munkácsy Mihály Gimnáziumban felújították a fűtési rendszert és kicserélték a nyílászárókat mintegy 15 millió forintból.

A legnagyobb értékű felújítás a Berzsenyi tagiskolában volt. 35 millió forintért cserélték ki a régi elhasználódott ablakokat, ajtókat. Ezeken kívül még 4 iskolában végeztek kisebb munkákat a festéstől a szennyvízrendszer korszerűsítésen át a tanterem burkolásig.

Címkék: táncsics, megújul, munkácsy, iskola, kaposvár, gazdaság