Két-három paprikával több kerülhetett a lecsóba Bogdánéknál a támogatásnak köszönhetően. A 3 gyerekes család a konyhapénz kasszájába teszi a felszabadult forintokat.

Több éve igénybe veszem a gázártámogatást, az idén is szeretném igénybe venni, amennyiben lehetőségem lesz erre, mert nagy segítség a család számára - mondta a KaposPontnak Bogdán Tiborné.

Ügyfélfogadási idő van az államkincstár kaposvári irodájában. Naponta keresik fel őket valamilyen támogatás ügyében. Szeptember elsejétől gázár támogatásra itt kell jelentkezni.

Szeptember első felében körülbelül 1500 nagycsalád fogja megkapni az igénybejelentőt egy tájékoztató nyomtatvánnyal. Az ügyfelek a kitöltött igénybejelentőt a legutolsó gázszámla csatolásával, legkésőbb szeptember 30-ig kérhetik - tájékoztatott a megyei államkincstár irodavezetője, Karczagi Gyöngyi.

Három, vagy több gyermekes családok igényelhetik a támogatást. A kedvezmény mértéke tízezres nagyságrendű egy-egy család esetében. Az elmúlt évben 1500 igénylőből több mint 1100-an kapták meg a támogatást.

Címkék: igényelhető, gázár, segítség, szeptember, támogatás, gazdaság