Az FGSZ Zrt. szóvivője, Lakatos Edina arról tájékoztatta a KaposPontot, hogy a karbantartási munkálatok várhatóan 48+2 órán keresztül tartanak majd. Ezalatt a fáklyázást 4 órán belül elvégzik a társaság munkatársai. Nem lehet pontosan tudni, hogy egyes településeken mikor fogy el a vezetékekből a gáz. A karbantartási munkálatokat igyekeznek minél előbb elvégezni, hogy az azonnali helyreállítás után újból zavartalanul működjön a gázszolgáltatás. Ha a társaság munkatársai a tervezett időn belül végeznek a munkálatokkal, akkor azonnal megkezdik a gáz újbóli szolgáltatását.

A Slendy Pékség ügyvezetője, Ojtó Lajos a KaposPontnak azt mondta: a gázszünet miatt, sajnos, két napig nem tudnak sütni a péküzemükben, mivel propán-bután gázt sem tudnának rácsatlakoztatni a hálózatra. Ezek engedélyeztetése több napba telne, mint maga a szolgáltatás szüneteltetése. A városban található többi pékség is kénytelen leállni a sütéssel erre az időszakra. Az ügyvezető hozzátette: előre sütnek le kenyereket, ezeket szeletelik, és becsomagolva árulják majd.

A Kaposi Mór Oktató Kórházban semmilyen fennakadást nem okoz a kétnapos gázszünet. Egyedül a betegélelmezést érint a szolgáltatás hiánya, azonban a kórház sajtóreferense, Horvátné Pintér Piroska arról tájékoztatta portálunkat, hogy meg tudják oldani az élelmezésben felmerülő problémát és zavartalanul el tudják látni a betegeket.

Több étteremben is problémát fog okozni a főzés, ugyanis az ételek elkészítéséhez használt berendezések nagyrésze mindenhol gázzal működik. A Viccolo Étterem ügyvezetője a KaposPontnak elmondta, hogy náluk csak pizzát és mikróban elkészíthető ételeket tudnak kínálni a vendégeknek, mivel berendezéseik 80%-a gázzal működik.

- Kellemetlenül érint minket ez a kétnapos gázhiány. Több mint 8000 ember étkeztetéséről gondoskodunk naponta. Az energiahordozóink, az üstök, a gáztűzhelyek több mint 70%-a gázzal működik. Igyekszünk megoldani a problémát és törekszünk a komprumisszumkészségre a lakossággal is, hogy a megszokott minőségű ételeket tudjuk biztosítani - mondta a KaposPontnak a Pensió 17 Kft. ügyvezetője, ifj. Süllős Gyula.

Mint arról korábban beszámoltunk, karbantartási munkálatok miatt két napig gondok lesznek Somogy gázszolgáltatásával.

A karbantartás legkritikusabb fázisa, az úgynevezett fáklyázás augusztus 29-én 8-12 óráig lesz Lengyeltóti, Kaposvár, Kaposfüred és Kaposújlak településeken. Kaposvár (Toponár) és Kaposújlak gázátadó állomásán szakaszosan, szakemberek felügyelete mellett végzi a fáklyázást és a gáz szükség szerinti lefúvatását az FGSZ Földgázszállító Zrt. A munkálatok erős hang- és fényhatással járnak, ezért a társaság a környék lakóitól a nyugalmuk megzavarása miatt ezúton is elnézést kér – írták a KaposPontnak eljuttatott közleményükben.
A megyében emiatt csaknem 50 településen - a megyeszékhelyt is beleértve - két napon át szünetel a gázszolgáltatás 2012. augusztus 29-én 6 órától – előreláthatólag – 2012. augusztus 31-én 8 óráig.

Sokan portálunkról értesültek arról, hogy gázszünet lesz. Több család is jelezte, hogy komoly nehézségeket jelent számukra, hogyan főzzenek a gyereküknek, mosogassanak, vagy éppen fürödjenek.

Címkék: FGSZ, gázszünet, intézmények, Somogy, gazdaság, Kaposvár