Kaposmérőben a szennyvízgödrökre már nem sokáig lesz szüksége, rövidesen ugyanis saját csatornahálózata és szennyvíztisztítója lesz a településnek. Csaknem 800-an kötnek rá a hálózatra.

- Ha van totális, teljes infrastruktúra egy településen akkor tud megjelenni az ipar - mondta a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, Gelencsér Attila.

Gelencsér Attila hozzátette: a vízkészlet óriási kincs. Vigyázni kell rá. A település 20 éve tervezi ezt a beruházást, ami több szempontból is fontos.  

- Ez növeli az épületek értékét, a letelepedés mértékét és reméljük, hogy vállalkozásokat is sikerül könnyebben ide csalogatnunk - mondta Kaposmérő polgármestere, Prukner Gábor.

A csapadékvízelvezetési rendszer kiépítését már elkezdték. Ezen a településrészen már októberben elkezdik a csatornázást.  

- Reméljük, hogy olyan tél lesz, ami lehetőséget ad a munkvégzésre. Azért, hogy a jövő év telén, tavaszán az északi településrészen is megtudjuk valósítani a kivitelezést - mondta a Szabadics Zrt. vezérigazgatója, Kovács Tamás.

A beruházás várhatóan 2013 nyarára készül el. Majd egy fél éves próbaüzem következik.     

Címkék: szennyvízelvezetés, kivitelezés, Kaposmérő, beruházás, támogatás, gazdaság