Nem hozott meglepetést az a legnépszerűbb magyar városok vendégéjszakák alapján felállított sorrendje. A tavalyihoz hasonlóan idén is Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló vezeti a listát.

A Magyar Turizmus Zrt. listája szerint az összes vendégéjszakát tekintve Budapest a legnépszerűbb, összesen közel 6,6 millió vendégéjszakát regisztráltak a fővárosban, azaz 9 százalékkal többet, mint tavaly. A második helyezést Hévíz kapta 991 ezer regisztrációval, Hajdúszoboszló pedig 719 ezer vendégéjszakával tartotta meg harmadik helyét. Siófok viszont rontott a helyezésén, és a tavalyi negyedik helyről visszacsűszott az ötödikre, emellett a Balaton-parti városban vakációzók száma is csökkent. Idén csaknem 7,2 százalékkal kevesebben, csaknem 540 ezer vendégéjszakát regisztráltak a balatoni fővárosban.

A belföldi utazók körében Budapest és Hajdúszoboszló után Siófok bizonyult a legnépszerűbbnek. A külföldiek legkedveltebb magyarországi úticélja továbbra is Budapest, utána viszont a gyógyfürdővel rendelkező, illetve a Balaton közeli települések (Balatonfüred, Siófok) következnek.

A Vendégéjszaka-számok összesítése alapján a legnépszerűbb nagyvárosok közé tartozik Győr (11.), Debrecen (12.), Szeged (14.), Miskolc (15.), és Pécs (16.).

Címkék: siófok, index, népszerűség, város, balaton, gazdaság