Külön tusolóval WC-vel ellátva. Kábeltétvé, internet, tanulórész, szállodai jellegű.
Szállodai szintű a néhány éve épült kollégium szobája. Nem csoda, hogy a legtöbben ide szeretnének bekerülni. Egyre több külföldi is.

- Hallgatóbarát. A második szempont pedig, hogy itt vannak a barátaink. Nem is kell rögtön messzire menni mert itt van az iskola is. Meg sok lehetőséget biztosít maga a kollégium is - mondta a mongóliai Munkhjargal Mungunkhulunk.

Ráadásul jóval olcsóbb, mint egy albérlet. A Kaffka kollégiumba már 11 ezer forinttól be lehet kerülni. A legdrágább az Új Kollégium, 15500 havonta. A költségtérítéses hallgatóknak azonban többet kell fizetniük: 27 ezer forintot. A 900 kollégiumi helyre extra szolgáltatásokkal is várják a hallgatókat.

- Plusz lehetőség a programok, kerékpár kiránduláshoz sátrakat. Ezen kívül szaunát, konditermet - mondta a kaposvári Egyetemi Kollégium igazgatója, Olsovszky Árpád.

40-50 ezer forint egy átlagos, diákoknak ideális társasházi lakás bérleti díja. És ehhez szauna és konditerem sem jár. Ennek ellenére hiány van kiadó lakásokból Kaposváron, mert többen hosszú távra is albérletbe költöznének.

- Mindenképpen többszörös az igény a kiadó ingatlanok tekintetében. Mivel nemcsak a diákok keresik, hanem a más kaposvári lakók is albérletet vennének igénybe - mondta a Géniusz 99 Ingatlanközvetítő üzletvezetője, Oláh Miklós.

A kaposvári, más városban tanuló diákokat az önkormányzat is támogatja. 50 kollégiumi férőhellyel rendelkeznek Pécsen. De albérleti támogatásra is pályázhatnak a hallgatók.

- Pécs városában csak akkor kaphatnak albérleti támogatást a hallgatók ha az 50 kollégiumi férőhely betöltésre került - mondta a kaposvári szociális iroda főmunkatársa, Batthányi Beáta.

Aki nem Pécsen tanul tovább, az első körben is kérheti az albérleti kiegészítést. Mindkét támogatásra augusztus 17-éig a városháza honlapjáról letölthető formanyomtatványon keresztül lehet jelentkezni.

Címkék: kiadó, albérlet, hiány, diákok, Kaposvár, gazdaság