A mai trendek alapján az látható, hogy a kőolaj és ezzel együtt a fosszilis üzemanyagok ára folyamatosan emelkedik, éppen ezért az elektromos autózás előtérbe kerülése figyelhető meg világszerte.  Amíg ma egy hagyományos gépkocsi esetében 10 euróba kerül 100 kilométernyi út megtétele addig ugyanezt a távolságot ennek  kevesebb mint feléért teheti meg egy elektromos autó. Az immobilitással kapcsolatos infrastruktúra-fejlesztés még sok potenciált rejt magában- mondta az esemény sajtótájékoztatóján Eric Depluet, az E.ON Hungária Zrt. vezérigazgatója.

Németországban 2011-ben már 2044 elektromos hajtású jármű került forgalomba és 2020-ra ez a szám elérheti az egymilliót. Magyarország egyelőre szerényebb sikereket könyvelhet el, de az infrastruktúra ilyen léptékű kiépítésével az elektromos autózás berobbanásakor már minden készen áll az energiaigények kiszolgálására.

Siófok az a település, amelyik óvja környezeti értékeit, éppen ezért olyan fejlesztéseket támogat, amelyek a környezetet nem terhelik, hanem megőrzik. A környezet és a közlekedés nem egymást kizáró fogalmak, zöld közlekedés fogalma pedig már nem csupán a kerékpárutakat jelenti. Ezért is adott lehetőséget Siófok ezeknek a gépkocsiknak a népszerűsítésére a belváros egyik parkjában. A Vasútállomás előtti Millenium parkban sokan voltak kíváncsiak a megasztár énekeseinek ügyességi versenyére, akik a kisautókkal itt rótták a köröket, majd hangjukkal is megörvendeztették rajongóikat a Class Fm színpadán. A kereskedelmi rádió népszerű Morning Show-ja innen szólt ezen a reggelen.  

Az elektromos autót választók szerepet vállalnak a környezetünk védelmében, ezt Siófok városa díjazza- mondta dr. Balázs Árpád polgármester, aki a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a város parkolóit az elektromos autók díjfizetés nélkül vehetik igénybe.

Az eseményekben bővelkedő program celebfutammal zárult, amelyen a polgármesterek mellett részt vett Vincze Ottó, az E.ON Családi Foci program nagykövete és Boczkó Gábor párbajtőröző, az E.ON Olimpiai Csapat tagja is.

Siófok mellett Fonyód, Keszthely, Balatonfüred valamint Székesfehérvár ad otthont mostantól az E-Balaton körút kútjainak.”

Forrás: siofok.hu

Címkék: töltőoszlop, e-on, elektromos, település, Siófok, gazdaság