A beruházás - amelynek összértéke mintegy 300 millió forint - a jövőben több mint négyezer általános és középiskolás diák tanulmányait könnyíti meg.

A gimnázium Szent Imre utca felőli épületét egy 2x20 fős, egybenyitható laborrá alakították át. Emellett egy 40 fős várakozóhelyiség, egy előkészítő, egy tanári dolgozószoba és egy vegyszerraktár is épült. A labort már felszerelték, elkészültek a beépített bútorok és az elszívófülke is.
A laboratórium megfelelő használatához tananyag is készül helyi pedagógusok közreműködésével, mintegy 70 millió forint értékben, s jelenleg már 90 százalékban kész. Augusztus 27-én pedig megkezdődik az itt oktató tanárok továbbképzése is. A diákok az új tanévben már a megújult, korszerű laborban ismerkedhetnek a természettudományokkal.

A kaposvári önkormányzat 2010 nyarán nyújtotta be pályázatát a TÁMOP 3.1.3-10/2-2010-0012 azonosító számú, „A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása Kaposváron” címmel, az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében. A pályázatot pozitívan bírálták el, és 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Címkék: laborbázis, természettudományi, Táncsics Mihály Gimnázium, beruházás, gazdaság, Kaposvár