- Nehéz helyzetben van jelenleg a húsipar. A sok probléma között elsősorban az ÁFA csökkentésre szeretnénk megnyugtató választ kapni, amely az ágazatot növekvő mértékben sújtó csalásoknak is gátat vethet – mondta Giacomo Pendranzini, a Kométa ’99 Zrt. ügyvezető igazgatója a megbeszélést követő sajtótájékoztatón. – Előremenekülésként mi a folyamatos fejlesztés mellett döntöttünk, emellett  új piacokat keresünk, most például Olaszországba törünk be védőgázas csomagolású áruinkkal – tette hozzá a cégvezető.

- A város stratégiai ágazata az élelmiszeripar, ezért is fontos nekünk, hogy a Kaposvári Élelmiszeri Program részeként elindított dél-dunántúli regionális sertésprogram – melynek egyik főszereplője a Kométa Zrt. - sikeres legyen. Jövő héten találkozom Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszterrel, s tolmácsolom neki azokat a kéréseket, amelyek a mai megbeszélésen felvetődtek a húsipar problémái kapcsán – mondta Szita Károly polgármester.

Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke azt hangsúlyozta, hogy agrármegyeként Somogyban még inkább kiemelt figyelmet kapnak a helyi termékek. – Fontos tudatosítani az itt élőkben, hogy munkahelyeket akkor tudunk teremteni, vagy megőrizni, ha magyar, s ezen belül somogyi termékek vásárolunk – mondta az elnök.

Az 500 legnagyobb árbevételű cégek között 9 somogyi van, köztük a Kométa ’99 Zrt., amely jelenleg is több mint 500 embernek ad munkát.

Címkék: húsipar, gyárlátogatás, Kométa, Szita Károly, gazdaság, Kaposvár