A SEFAG Zrt. szakemberei folyamatosan nyomon követik az állomány alakulását, hogy időben meg tudják tenni a szükséges lépéseket.

gyapjaspille hernyó kártevő

A gyapjaslepke tömegszaporodásai Magyarország különböző területein eltérő időközönként, de országos átlagban 8-10 éves gyakorisággal ismétlődnek. Dr. Csóka György és Dr. Hirka Anikó, az Erdészeti Tudományos Intézet Erdővédelmi Osztályának munkatársai szerint 2003 és 2006 között minden eddiginél nagyobb területen okoztak károkat ezek a hernyók. A tömegszaporodás kiváltásban meghatározó szerepet játszott az új évezred első néhány évének erősen aszályos volta.

gyapjaspille kártevő

A SEFAG Zrt. munkatársai folyamatosan konzultálnak az Erdészeti Tudományos Intézettel, elemzik a gyapjaspille előfordulásával kapcsolatos, úgynevezett fénycsapdák segítségével gyűjtött információkat. Amennyiben beavatkozás válna szükségessé, a tudományos útmutatás értelmében elsősorban az üdülőövezetekben (Balaton déli partja, frekventált parkerdők környéke) lenne indokolt a védekezés, valamint a fiatal, néhány esztendős erdők megóvása jelentene fontos feladatot  - tájékoztatott a SEFAG Zrt.

Címkék: gyapjaspille, SEFAG Zrt., kártevők, Somogy, ellenőrzés, gazdaság