A vasúttársaság tájékoztatása szerint Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Ungvári Csaba, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója, valamint a vállalatcsoport más vezetői elsőként a dél-dunántúli régió nagyobb városainak polgármestereit, a megyei közgyűlések vezetőit hívták meg személyes találkozóra, amelyen részt vett Páva Zsolt, Pécs polgármestere, Szita Károly, Kaposvár polgármestere, valamint Witzmann Mihály, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke.

Az összejövetelen a régió helyhatóságainak vezetői a vasúttal kapcsolatos észrevételeiket, javaslataikat mondták el, a vasúttársaság vezetői pedig tájékoztatást adtak a vállalat országos és helyi fejlesztéseiről, a rövid és középtávú tervekről.

A vasúttársaság közleményében hangsúlyozzák: a MÁV vezetői elkötelezettek az utasok szempontjaira tekintettel lévő, költséghatékony működés mellett, munkájukkor a települések, térségek javaslataira is építeni kívánnak.

A vasúti vezetők a következő hetekben több helyen is folytatnak megbeszélést települési, térségi vezetőkkel, ezzel párhuzamosan munkavállalói fórumokon találkoznak az egyes térségek vasutas dolgozóival, ahol a munkavállalók közvetlenül a vasúttársaság felső vezetőitől tájékozódhatnak a fejlesztési tervekről - közölte a MÁV Zrt az MTI-vel.

Címkék: javaslatok, megbeszélés, önkormányzatok, MÁV, vasút, gazdaság