Egyhangúlag szavazta meg közgyűlésén a Balatoni Regionális TDM Szövetség, hogy közös beszerzési projektek bonyolításával bízza meg a Destream Konzorciumot (tagjai a Streamline Beszerzési Tanácsadó Kft. és a Chrome Kreatív Munkák Kft.)  Az újításnak köszönhetően a balatoni TDM szövetség tagszervezeteinek vállalkozói a Destour és az E-aréna szoftveres megoldásainak összekapcsolása révén jelentõs megtakarítással, jórészt automatizáltan intézhetik beszerzéseiket.

A beszerzési klaszter jól bevált dél-tiroli és németországi mintákhoz hasonlóan mûködik néhány hét múlva már a Balatonnál is. A megbízott konzorcium a nagy volumenû megrendelések miatt ér el lényegesen kedvezõbb árakat a szállítóknál, melynek fejében mindössze sikerdíjat kér, azaz a korábbi legolcsóbb bizonyítható beszerzések és az új árak közti különbözet alapján illeti meg jutalék. A balatoni szolgáltatók jelentõs megtakarításokat érhetnek el az új formának köszönhetõen, az elsõ számítások alapján egy-két éven belül akár 200 millió forint lehet az összeg, mellyel több marad a TDM-tag vállalkozások zsebében.

A Balatoni Regionális TDM Szövetség új partnere nem vesztegeti az idõt, július 1-tõl startol az elsõ tender. A próbatenderek elsõsorban a három- és négycsillagos szállodák beszerzéseit érintik, de termékkategóriától függõen csatlakozhatnak kisebb szállodák, panziók, éttermek is. A food, non-food, valamint a szolgáltatás területek 3-4 termékcsoportját fedik majd le, elsõ körben mintegy húsz TDM-tag balatoni szálloda részvételével. Eredményhirdetés július végén várható, augusztus elején pedig a tervek szerint indulhat a tendereztetés a szövetségben érintett teljes tagság, így a további szálláshelyek, vendéglátóhelyek és más szolgáltatók számára. A regionális szövetségben 2000 balatoni vállalkozás érintett összesen a tagszervezetek által.
A Balatoni Regionális TDM Szövetség úgy véli: az elõrelépés nem csupán a TDM-tag vállalkozásokat juttatja nagy elõnyhöz, hanem a szállítók számára is komoly üzleti lehetõség, ugyanakkor jelentõs kihívás, hogy sikeres pályázat esetén akár az egész Balaton régió szállítói lehessenek.

Címkék: egyhangúlag, gyümölcse, vállalkozások, összefogás, balatoni, gazdaság