Uniós támogatással elkészült az Integrált Mikrotérségi Alapfokú Egészségügyi és Szociális Szolgáltató Központ Kaposszerdahelyen.

Az új épületet Gelencsér Attila avatta fel. A megyei közgyűlés elnöke, a térség országgyűlési képviselője ünnepi köszöntőjében kiemelte: azért fontos az elkészült beruházás, mert összefogtak a települések és olyan méretgazdaságos, közszolgáltatásokat nyújtó intézményt hoztak létre, amely javítja az itt élők életminőségét. Kaposszerdahely európai úton jár, amelyek mintát adhat más települések számára.

kaposszerdahely központ


- A beruházás mérföldkő településünk életében – hangsúlyozta Prépost László polgármester. - A projekt révén könnyebben elérhető és magasabb minőségű szolgáltatásokat biztosítunk a lakók számára, de azt gondolom, hogy a letelepedni szándékozók számára is vonzóbb lesz a térség.

Az uniós támogatással megvalósult, 250 millió forintos fejlesztéshez az önkormányzat 12,5 millió forintot biztosított, tette hozzá a település vezetője.

Az épületben a gondozási központon kívül új, modern eszközökkel felszerelt háziorvosi és védőnői rendelő, gyermekjóléti és családsegítő szolgálat kap helyet. Új szolgáltatásként családi napközi fogadja majd a gyermekeket. A teljes körűen akadálymentesített épületet mindenki egyenlő feltételekkel veheti igénybe.

Wagner Ernő, a kivitelező Investment Kft. igazgatója elmondta: szakembereik nagy hangsúlyt fektettek a létesítmény fenntarthatóságára, a műszaki megoldások egész sora - hőszigetelt falazat, 3 rétegű üvegfelületek, hatékonyabb padlószigetelés - ezt szolgálja.

A fűtésre, melegvíz előállításra kialakított rendszer a napkollektoroknak köszönhetően a kazánok hatásfokát 108 százalékra emeli, optimális esetben a fűtésszezon csaknem teljes egészében. Elérve ezzel azt, hogy A+ energiaosztályba sorolt épületet adhassanak ma át a közösségnek.

Kaposszerdahely központ

Címkék: mikro, gelencsér, átadó, kaposszerdahely, központ, gazdaság