A razzia részleteiről szerda délelőtt tájékoztatta a sajtó munkatársait Kaposvár polgármestere és a közterület-felügyelők helyettes vezetője.

- Nemsokára kezdődik a nyári szünet az iskolákban, így egyre több gyerek tölti majd szabadidejét a játszótereken. A fokozott ellenőrzést azért rendeltem el, hogy ezeken a helyeken a gyermekek nagyobb biztonságban legyenek – indokolta döntését Szita Károly.
Június 18-a és 29-e között 15 felügyelő járőrözik majd a város 75 játszóterén. Ellenőrzik a játékok és a homokozók állapotát, figyelik, hogy mindenki betartja-e az ebtartási szabályokat, mert a helyi rendelet szerint kutyákat és más állatokat a tisztaság megóvása miatt nem lehet bevinni a játszóterekre.  Ellenőrzik azt is, hogy szemetel vagy dohányzik-e valaki a játszótéren.

– A rendet minden eszközzel be fogjuk tartatni. A figyelmeztetés után helyszíni bírsággal sújthajuk a szabálysértőket. Aki pedig többször is áthágja a szabályokat, az ellen eljárást indítunk, amely akár 150 ezer forintos bírsággal is végződhet – ismertette a büntetési tételeket a közterület-felügyelők helyettes vezetője. Kanász Gábor hozzátette: ha a kaposváriak problémát észlelnek, a 410-652-es telefonszámon tehetnek bejelentést és ezt követően a helyszínre irányítják az adott körzetért felelős felügyelőt.

A város az elmúlt öt esztendőben 81 millió forintot költött a játszóterek felújítására és évente 14 milliót azok karbantartására. Megújult többek között a Béke-Füredi lakótelepi Szivárvány játszótér, a Füredi úti és a Béke parki játékudvar is. Új játszótér épült a Virágfürdő területén is és a legtöbb óvodában is történtek fejlesztések. Új játékudvar várhatóan a Honvéd utcai tömb rehabilitációja során épül, amennyiben a város pályázata a második fordulóban is nyer.

Címkék: játszóterek, közterület, Szita Károly, ellenőrzés, Kaposvár, gazdaság