A Kaposvári Virágfürdőben igényes, színvonalas környezetben válik elérhetővé a családok számára a strandolási lehetőség Kaposváron.

Az alap jegyárból, ami 2000 ft egy felnőtt részére, tripla kedvezmény (Kaposvár kártyás, délutáni és ifjúsági/nyugdíjas) érvényesíthető, ami egyedülálló a Fürdőket tekintve. Tavaly 2440 ft volt a belépőjegy. A strandfürdő területére két felnőtt mellett például az ifjúsági belépő már ingyen van. Az olcsó jegyárak mellett ki kell emelni a fürdő extra szolgáltatásait, mint például az ingyenes napozóágy és csúszda használat, és az ingyenes parkolási lehetőség. 18 medence, gyógyászati és wellness részleg, valamint fedett élményfürdő várja a kaposváriakat és az ide érkező turistákat.

Bővebb információ a nyitvatartásról és jegyárakról: http://www.virágfürdő.hu/

A melegnek ígérkező hétvégére hivatalosan is megnyitnak a balatoni strandok: a belépőt szedő fürdőhelyek ára részben változatlan maradt, részben emelkedik a tavalyi díjakhoz képest.

A kedvező május elejei időjárásnak köszönhetően idén korábban indult a balatoni strandszezon, de csak a napokban nyitott, illetve nyit a pénztárak zöme. A víz hőmérséklete pénteken 20 fok volt, ez sokak számára már megfelelő a fürdőzéshez.

Az idén sem drágultak a strandbelépők és a bérletek egyik siófoki strandon sem, az Újhelyi strand ingyenessége 2012-ben is megmarad. A strandokat üzemeltető Balaton-parti Kft. a 2 %-os áfa-emelkedést sem hárítja át a vendégekre.

A siófoki strandok május 18-án már kinyitották kapuikat, hogy 17 héten át állják a napozni, pihenni, lubickolni vágyók rohamát. A város jelentős kedvezményt biztosít a 16 óra után váltott belépők esetében, de továbbra is érdemes heti, illetve ötnapi bérletet váltani a szeptember 16-ig tartó szezonban. A Siófok-kártya tulajdonosok a napi belépőjegyeket féláron vásárolhatják meg, a heti felnőtt és gyerekbérletek, valamint 5 napra érvényes felnőtt és 5 napos gyerekbérletek árából 20 % kedvezményt kapnak. Idén is díjfizetés nélkül vehetők igénybe a strandon és a szabad strandokon, parti sétányokon lévő illemhelyek, vizesblokkok.

A nagyatádi termál strandfürdő pünkösd hétvégéjén nyitotta meg kapuit a fürdőzni vágyók előtt. Nem emelték meg a strandbelépők árát, így idén is annyiért hasznalhatják a fürdőt az oda látogatók, mint a tavalyi évben.

Az 50 x 21 méteres, 8 pályás, feszített víztükrű, termálvízzel temperált, vízforgatós versenymedence állandó hőfoka 24-26 °C. A pezsgőfürdős termálmedencét a hűvösebb időben is szívesen látogatják. A medence alakos, nagysága 225 m2, vizének hőfoka 34-38 °C.
2003-ban épült, 28-30 °C vízhőmérsékletű, 531 m2-es élménymedence. Itt vállzuhany, buzgárok, derékmasszázs, vízáram, vízi terasz, napozóterasz, napozósziget, levegő- és vízbefúvások várják a vendégeket. 2006-ban a gyermekek nagy örömére megépítettek egy kamikáze és egy anakonda csúszdát, melyek vidám színeivel csalogatják a fürdőzőket.

A családias üdülés kényelmét teremti meg a gyerekeknek kialakított kispancsoló - mely 32-34 °C-os - és a fából készült játszótér.

Nyitva tartás:
június 1. - június 30. 9.00-19.00
július 1. - augusztus 31. 9.00-20.00
május 28. - augusztus 31. 6.00-9.00 csak úszóbérlettel!

Az Igali Fürdő jövő héten nyit csak ki, ekkor adják át az új részleget. Várhatóan 300 forinttal drágulnak a jegyárak. A fürdőben jelenleg kilenc medence található melyek közül a gyermek illetve a termál medencék majd mindegyike különféle élményelemekkel van felszerelve, ezzel téve teljessé a fürdőzők kikapcsolódását.

Részeltes információ: http://www.igal.hu/Gyogyfurdo/Szolgaltatasok

Az Igali gyógyfürdő által üzemeltetett kemping már egy hónapja várja a kikapcsolódni vágyókat. A gyógyfürdő szomszédságában található Hőforrás Kempingből (lakókocsi-, sátorhely ligetes területen) közvetlen átjárás nyílik a gyógyfürdőbe. Ifjúsági szállón, mobil-házakban is megszállhatnak a pihenni vágyók, a szállásdíj a fürdőbelépőt is tartalmazza.

A barcsi gyógyfürdő már április 28-án megnyitotta kapuit a fürdőzni vágyók előtt.
A nyitott medence 25 x 16 méteres 2,2 méteres vízmélységű, 26 °C-os. A kültéri medencék közt van még termálmedence, élménymedence és gyermekmedence is.
Egy felnőtt belépőjegy egész napra 1400 forint, viszont a délutáni órákban már kedvezményesebben válthatunk fürdőjegyet. A gyermekeknek 2 éves korig pedig ingyenes a belépés.

Bővebb információk: http://gyogyfurdobarcs.hu/

A Balaton déli partján mintegy 5-10 olyan fürdésre használt nagyobb partszakasz található - a sok kisebb mellett -, ahol az önkormányzat csak azért nem kért fürdőhely-kijelölést, mert nem tudja az ehhez szükséges feltételeket maradéktalanul biztosítani (például vízimentő szolgálatot), de azért többféle szolgáltatás és illemhely is működik ezeken a strandokon.

A Balaton vízszintje pénteken 78 centiméter volt, amely mintegy 30 centiméterrel marad el az ilyenkor optimális szinttől. A szakértők szerint a nyár végén várhatóan 60-70 centiméter körül alakul a vízszint. Alig tíz évvel ezelőtt ennél jóval alacsonyabb vízszint mellett is kiválóan alkalmas volt a tó a fürdésre, vízi sportokra.

Címkék: Kaposvári Virágfürdő, belépőjegy, strand, nyitás, Somogy, gazdaság