Dr. Farkas Tibor a Dél- Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója azzal a kéréssel kereste fel a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezetét, hogy az általa vezetett vállalat is szeretne csatlakozni a fenti kezdeményezéshez.

Gyarmati László, a Somogy Megyei Önkéntes Centrum kommunikációs vezetője elmondta, hogy nagy örömükre szolgált, amikor a Dél- Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség megkereste őket azzal a kéréssel, hogy 100 fő számára próbáljanak önkéntes tevékenységet biztosítani.

- Több lehetőség közül válaszhattunk, de úgy láttuk, hogy Hajmás községnek van nagyobb szüksége a segítségünkre. Csaknem 90-en vettek részt a falu szebbé tételében. Az önkéntesek kerítést festettek a játszótéren, a festésre váró játékokat tiszították meg, kigazolták az elhagyott területeket és lefestették az autóbuszállomást, valamint a vaskerítést - tette hozzá Dr. Farkas Tibor.

A Dél- Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója a Kapospontnak elmondta, hogy társaságuktól nem áll messze ez a jellegű segítő tevékenység, ugyanis évek óta végeznek önkéntes munkát. Fontosnak tartják, hogy segítsenek a hátrányos helyzetű településen élőknek, és felhívják más vállalatok figyelmét az önkéntes munka iránt.

Címkék: vállalatok, Hajmás, önkéntes, segítség, munka, gazdaság