A MÁV Zrt. a rendőrséggel közösen június 8-án, pénteken dél-balatoni vasútátjárókban tart rendhagyó baleset-megelőzési kampánynapot. Emellett az alsóőrsi motoros fesztivál résztvevőit színes programok keretében figyelmeztetik a körültekintő közlekedés fontosságára.

Vasút–közút kereszteződésekben évente 40 súlyos baleset történik, 20 halálos kimenetelű; az ok a gyalogosok, gépjárművezetők figyelmetlensége.  A MÁV és a rendőrség minden évben nagy erőfeszítéseket tesz, hogy közös akciókkal felhívja a közúton közlekedők figyelmét: egy sérülés vagy haláleset is sok, hiszen odafigyeléssel minden vasútátjárós baleset megelőzhető. A rendhagyó biztonsági kampányokon egy-egy közlekedésben résztvevő csoportra koncentrálunk. Ezúttal elsősorban a gyalogosokat és a kétkerekű járművek vezetőit (bicikliseket, motorosokat) szólítjuk meg.

A Balaton déli partján – a heti rendszerességű MÁV Vasútbiztonsági Roadshow első állomásain – június 8-án, pénteken 9 órától a gyalogosok és a biciklisek vasúti átjárókon való átkelését ellenőrzik a MÁV és a rendőrség munkatársai.

Helyszínek:
Siófok, Sió utca-Mártírok utca vasúti átjáró; 9-11 óra
Balatonlelle, Ady Endre–Hortenzia utca; 12-14 óra
Balatonfenyves, Ipoly-Tinodi utca; 15-17 óra

A közlekedők figyelmét egy nyári hangulatú, többnyelvű szórólap segítségével is felhívják arra, hogy a vasúti útátjárókban történő tragédiák fokozott figyelemmel, kellő körültekintéssel elkerülhetőek.

A gyalogosokra és biciklisekre külön is fókuszáló akcióprogram gondolatát egy tragikus baleset adta: 2011 nyarán a balatonlellei helyszínen két, figyelmetlen kerékpáros turista vesztette életét.

Címkék: kampánynap, vasúti átjáró, MÁV, ellenőrzés, rendőrség, gazdaság