- Örülünk, hogy ismét folyik a termelés a somogyi megyeszékhelyen. A NABI kaposvári üzeme jelenleg 173 embernek ad munkát, akik a Los Angeles által megrendelt 150 darab busz gyártásában közreműködnek. Ugyanakkor erősíteni szeretnék a NABI-t abban, hogy az autóbuszgyártás hazai fellegvára a kaposvári NABI legyen, s ennek kapcsán nagyobb állami szerepvállalást kérünk – mondta Szita Károly a megbeszélést követő sajtótájékoztatón.

- A magyar buszállomány átlag életkora húsz év, s ezek a járművek cserére szorulnak. Úgy gondolom, a magyar polgármesterek nagy része egyetért velem abban, hogy ha van, akkor a külföldi helyett magyar buszt kell vásárolni, ezért is járultunk hozzá a Sirius autóbusz kifejlesztéséhez – tette hozzá a polgármester.

A Somogy Megyei Közgyűlés elnöke szerint Magyarország egyetlen lehetősége a munkahelyek bővítésének tekintetében a kis-és közepes vállalkozások támogatása mellett az ipar újbóli fellendítése.

- A tíz esztendeje Kaposváron is működő NABI–nak az indulás óta jó a kapcsolata a városházával. Örülünk, hogy a városvezetés is erősíti a kormányszándékot a hazai termelés támogatásában. Megállapodtunk abban, hogy közös lépéseket teszünk a folyamat felgyorsításában – hangsúlyozta Baranyai Ferenc ügyvezető igazgató, majd hozzátette: fontosnak tartják, hogy az autóbuszgyártás kultúrája ne vesszen el.

Címkék: gyár, NABI, látogatás, Szita Károly, Kaposvár, gazdaság