44 gyermek jár a mosdósi óvodába. Pulából és Nagyberkiből is vannak itt kicsik. Ez az intézmény minden nyáron bezár néhány hétre, hiszen az egészségügyi festést, takarítást meg kell csinálni. Tavaly 2 hétig nem voltak nyitva, de a gyerekfelügyeletet mindig megoldották.

óvoda gyerekek


- Ezt mindig úgy oldottuk meg, hogy a nagyberki óvodával párhuzamosan. Ők fogadták a mi gyerekeinket, mi meg az ő gyerekekiket innen Mosdósról. De ez 1-2 gyereket jelenetett - mondta a Mosdósi Óvoda vezetője, Vértesi Istvánné.

óvoda

Az óvoda vezetője azt mondta: soha nem volt a szülőknek probléma, hogy megoldják néhány hétre a felügyeletet. Idén azonban még nem tudják mi lesz a nyári menetrend az intézményben.

Kaposváron egész nyáron biztosított a felügyelet. Már februárban kifüggesztették, hogy a 21 intézmény mikor lesz zárva.

- Mindig van az óvódának egy óvoda párja, amely abban az időszakban is nyitva van és a szülőknek is jelezniük kell, hogy igénybe akarják-e venni ezt az ellátást, milyen időszakra és ha abban az időszakban az óvoda zárva tart, akkor az óvodapárba lehet vinni a gyeremeket - mondta a Kaposvári Városháza szóvivője, Répás Orsolya.

De szülők másik oviba is vihetik a gyereküket, ha szeretnék. Kaposváron több mint 2000 óvodás van, de mindössze egyharmaduknak veszik igénybe a szülők a nyári felügyeletet.

Címkék: elhelyezés, gyermek, nyár, óvoda, Kaposvár, gazdaság